For the health and comfort of dogs and the owners who love them, it’s vital to kill and repel dangerous vectors that can spread disease.

Puricii

Puricii sunt paraziți obișnuiți ce se întâlnesc pe câinii din lumea întreagă. În Europa, atât Ctenocephalides felis (puricele de pisică) cât și Ctenocephalides canis (puricele câinelui) parazitează câinii. Mușcătura lor poate cauza DAP (dermatita alergică la purici) și de asemenea, s-a demonstrat că puricii sunt vectori pentru tenii, Bartonella spp. și Ricketssia spp. pe lângă alte boli. Peste 95% din populația de purici este invizibilă. În fiecare moment, un număr impresionant de mare de purici în alte stadii de evoluție decât cel de adult sunt prezenți și se maturizează în mediul înconjurător. Lăsată la voia întâmplării, aceasta poate conduce la o infestație masivă în câteva zile.

Puricii imaturi

Protecția împotriva puricilor adulți este doar începutul. În Europa, atât Ctenocephalides felis (puricele de pisică) cât șiCtenocephalides canis (puricele câinelui) infestează câinii și mediul lor înconjurător. Peste 95% din populația de purici este reprezentată de forme imature invizibile. În orice moment, un număr imens de ouă, larve și nimfe de purici poate fi prezent și se poate maturiza în mediul înconjurător. Dacă nu se intervine, o infestație masivă se poate dezvolta în doar câteva zile. O infestație în casă poate fi dificil de eradicat și ne expune pe toți amenințării reprezentate de purici.

Căpușele

Dezgustătoare atunci când sunt pline cu sânge și periculoase pentru sănătatea câinilor și a familiilor lor, căpușele pot transmite o serie de boli ce include anaplasmoza, babesioza și erlichioza, printre multe altele. Căpușele depun până la 3000 ouă odată. Înainte să depună ouă, o femelă consumă o cantitate de sânge mai mare de 600 ori decât masa ai corporală. Este important să distrugem cele trei specii principale europene de căpușe care infestează câinii sau să le împiedicăm prin repelență să aibă vreo șansă să muște și să răspândească boli.   

Țânțarii

Țânțarii se înmulțesc oriunde există apă stătătoare. Țânțarii se hrănesc în special pe câinii cu pielea fină și accesibilă: regiunea abdominală, bot sau urechi – provocând mâncărimi și iritații. Femelele se hrănesc de câteva ori înainte să depună ouăle. Bolile transmise includ dirofilarioza și virusul West Nile. Reacțiile alergice la mușcăturile de țânțari pot cauza, de asemenea, infecții secundare. Omorârea și îndepărtarea țânțarilor este esențială pentru protejarea sănătății câinilor.

Felebotomii

Sunt oportuniști capabili să zboare mai mult de cinci kilometri pentru găsirea unei surse de sânge. Atât femelele cât și masculii se hrănesc cu sânge și sunt activi pe timpul zilei. Mușcăturile se estimează că sunt de peste 200 ori mai dureroase decât cele de țânțari.